Skip to main content

Op een dag in het jaar 2000 liep ik op winkelcentrum Hoog Catharijne drugs te verkopen. Ik had dat een tijdje gedaan, terwijl ik wist dat ik hiermee moest stoppen. Ik zat in een tweestrijd. Ik wist dat er een einde moest komen aan het leven dat ik leidde. Na vier maanden besloot ik te stoppen. Ik moest en zou alles drastisch veranderen. Ik ben toen gaan werken in de bouw en was inmiddels zo’n drie maanden aan het werk.

Vol stress en twijfel zat ik te piekeren over wat ik verder moest doen met mijn leven. Het leven is te mooi om tijd te verliezen aan niet-werkend gedrag dat alleen maar verderf met zich meebracht en ik had dat op een geven moment door.

Michael Jackson

Ik was op een zomermiddag in het centrum en neuriede met mijn mentale stem een vrolijk liedje. Die middag het was het What ever happened van Michael Jackson. Op gegeven moment ik zag een junkie met tattoos in zijn gezicht en hij zong met luide stem datzelfde liedje. Plotseling keek hij naar mij. Ik schrok mij rot en werd angstig dat die synchrone ervaring parallel met mij liep. Ik was van slag en dacht aan alle bizarre situaties die mij te wachten stonden als ik die weg (weer) zou inslaan. En plotseling, toen ik de hoek omging, zag ik mijn tante uit Suriname, die ik twintig jaar niet gezien had. Ze was aan het wandelen in Utrecht, zei ze. Ik was blij haar te zien en we zijn wat gaan drinken. Gelukkig voelde ik me toen weer stukken beter. Ik zag meteen de hand van GOD hierin en ben tot inzicht gekomen dat ik in balans moest blijven.